Бугу кебап

Бугу кебап

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2373k6176021
Бугу кебап
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Добър апетит с този страхотен Бугу кебап"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се сварява.

В дълбок тиган в олио се задушава лукът. Към него се прибавят нарязаните на дребни кубчета картофи, пиперките и морковите.

Задушават се няколко минути и се добавят месото, чесънът и грахът. Овкусява се със сол и черен пипер.

Ястието се залива с 2 ч.ч. телешки бульон и се оставя да се готви, докато остане на мазнина.

Кравето масло за соса се смесва с олиото и се загрява.

Добавя се брашното и след като се е запържило, се налива студеното мляко. Бърка се постоянно до леко сгъстяване.

Месото заедно със зеленчуците се прехвърля в тава и се залива със соса.

Турският кебап се поръсва с настърганият кашкавал.

Бугу кебап се запича в предварително загрята фурна на 190 °C 15-20 минути.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: