Родопски Чомлек

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
1901k4405571
Родопски Чомлек
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
"Родопски Чомлек - традиционна рецепта, която обожаваме и ви препоръчваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и изкисва във студена вода 5-6 аса.

Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета.

Лукът се нарязва на полумесеци. Доматът на дребни парчета.

Чесънът половината се обелва, а другата половина се слага цял. Морковът се реже на дебели колелца. Всичко се сипва в глинен съд.

Добавят се подправките олиото и солта. Обърква се хубаво да се овкуси.

Джоланът се осолява и омазнява с олио.

Поставя се отгоре върху зеленчуците. Налива се виното и се захлупва с капака.

Гювечът с чомлека се поставя във студена фурна и се включва на 250°C.

Като заври, се намалява на 180°C и родопския чомлек се пече 3-4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: