gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушлета в буркани

Пукани люти чушлета в буркани

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2188581k4471
Пукани люти чушлета в буркани
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
19/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Ако искате да добавите един леко пикантен вкус към храната си, то тези чушлета са една чудесна идея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дръжките на лютите чушки. Измийте ги хубаво и подсушете с хартия.

Пригответе си дълбок тиган, в който ще ги опукате. Сложете олио и изчакайте да загрее. Обръщайте ги от време на време, за да се изпекат от всички страни.

Междувременно накълцайте моркова и чесъна на филийки, наситнете и магданоза. Можете да го запържите за две минути, но може да го сложите и в прясно състояние.

Вземете подходящ буркан, сипете оцета, моркова, чесъна и магданоза (или копъра). Подредете чушките плътно една до друга. Сипете вода и затворете съда.

Стерилизирайте чушките в буркана за 10 минути във вряща вода. Ако искате, може да си спестите тази стъпка, ако поставите аспирин преди затварянето на бурканите.

Количествата на продуктите в рецептата за пукани люти чушлета в буркани са за едно малко бурканче от 300 мл. Чудесни са за хората, които обичат лек пикантен вкус към храната си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: