Гризини от бутер тесто
Grisine od lisnatog testa
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Гризини»Гризини от бутер тесто

Гризини от бутер тесто

Гризини от бутер тесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
24/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции30
"Удоволствие е да си ги хрупаш тези гризини от бутер тесто"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете тестото и сложете на набрашнен плот. Разрежете ленти от по 1.5 см.

Всяка лента разрежете през средата. Усучете двата края и поставете домашните гризини в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Поръсете с ригана и пармезана.

Печете бързите соленки в загрят фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете гризините от бутер тесто от фурната, оставете да се охладят и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: