gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кебап»Турски кебап с патладжан и мляко

Турски кебап с патладжан и мляко

Турски кебап с патладжан и мляко
Снимка: Потребител#269366
1 / 2
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Турски кебап с патладжан и мляко - определено ще пробваме"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 скилидка
  • агнешко месо - 250 г, телешко/ пилешко
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1 с.л. паста
  • червен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • За патладжанa
  • патладжани - 3 печени
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 купа с чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в дълбок тиган. Добавете чесъна и задушете леко.

След това добавете малките нарязани на кубчета меса и разбъркайте, затворете капака и оставете на слаб огън за 6-7 минути, докато добре омекне месото.

След готвене добавете доматено пюре, червен пипер на прах и сол на вкус и свалете от котлона.

Разбийте печените патладжани върху дъската за рязане с остър нож, леко насолени.

Когато са добре смачкани, комбинирайте ги с киселото мляко от чесън в купа и разбъркайте добре.

Сложете сместа от кисело мляко и патладжан в чинията за сервиране. Поставете крехките месца отгоре. Добавете соса и сервирайте турския кебап.

Предложение за сервиране:

Можете да поднесете турския кебап в патладжан и мляко, като върху месото изсипете запръжка от масло и червен пипер.

Можете да използвате и цедено кисело мляко за рецептата.

Ще получите апетитен и завършен външен вид, когато добавите ситно нарязан магданоз върху турската гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: