Сладкиш с черен шоколад
Kolač sa crnom čokoladomDark Chocolate Cake

Сладкиш с черен шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k13k11
Сладкиш с черен шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сочен сладкиш с черен шоколад, който смятаме да пробваме още днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • какао - 25 г 100% натурално, на прах
  • черен шоколад - 130 г
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 60 г 35% масленост
  • вода - 90 мл
  • захар - 125 г
  • сироп от черен шоколад - 4 - 5 с.л. или черен шоколад за настъргване
  • бита сметана - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, какаото, содата и пудрата захар и ги пресейте заедно.

Настържете черния шоколад и към него нарежете маслото на парченца. Сипете водата и сметаната и загрейте на слаб огън при непрестанно бъркане, докато се образува гладък крем.

Разбийте яйцата, смесете ги със сметаната и добавете към шоколадовата смес с плавни разбърквания на шпатула. Тук е важно наистина да сте разтапяли шоколада на слаб огън, за да не е горещ и да се пресекат яйцата.

Прибавете на части сухата смес, разбивайки с миксер на средни обороти докато получите гладка, хомогенна смес.

Сипете в тавичка, покрита с хартия за печене, размери 20/20 или 27/17 ако са правоъгълни.

Печете шоколадовия сладкиш 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Поднесете сладкиша с черен шоколад с бита сметана и шоколадовия сироп или поръсен със стружки от черен шоколад.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: