gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пастет»Яйчен пастет с тиква

Яйчен пастет с тиква

Яйчен пастет с тиква
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Невероятно ароматен и апетитен яйчен пастет с тиква - имате рецептата, запретвайте ръкави"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. варени
  • тиква - 1 ч.ч. кубченца
  • краве масло - 3 - 5 парченца
  • хималайска сол - 2 - 3 щипки (на вкус)
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • чубрица - 1 щипка по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 2 яйца и ги обелваме.

В тенджерка с малко вода и кошница за готвене на пара приготвяме на пара тиквата – предварително обелена и нарязана на малки кубченца.

След като омекне, я сипваме в купа. Докато е още топла тиквата, прибавяме към нея краве масло, за да се разтопи от топлината, и ги намачкваме на пюре с помощта на вилица.

Отделно с вилица намачкваме на малки парченца сварените и вече обелени яйца и ги добавяме към пюрето от тиква.

Разбъркваме всичко заедно с хималайска сол на вкус, малко черен млян пипер и чубрица (по желание) към пастета.

Уникално вкусен и ароматен яйчен пастет с тиква, който поднасяме за закуска с препечени пълнозърнести филийки!

Любимо на малки и големи!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: