gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в плик

Хляб в плик

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2172k1
Хляб в плик
Снимка: Ваня Величкова
1 / 15
31/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако досега не сте опитвали да приготвите хляб в плик, време е - само вижте този"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 550 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в хладка вода с 1 супена лъжица захар. Когато шупне, се пресяват вътре брашното и солта.

Добавят се оцетът и се замесва меко тесто. Накрая се премесва с олиото.

Тестото за хляб се оставя да втаса. След като си удвои обема, се премесва и му се придава форма. Втасва отново.

Правят се разрези на хляба и внимателно се поставя в плик за печене на пиле.

Не се добавя брашно или мазнина, тъй като не залепва.

Пликът не се дупчи, завързва се внимателно и се поставя в тава.

Пече се в студена фурна точно 45 мин на 180°C. Вади се веднага след това от плика.

Невероятна коричка и пухкава средина има този хляб в плик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: