gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш четири сирена

Киш четири сирена

НикиНики
Гуру
7736k3k4k3
Киш четири сирена
Снимка: Ники
1 / 3
31/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Комбинация от две разкошни неща - киш четири сирена, в който има и други малки тайни за прекрасния вкус"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 250 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 5 с.л. студена
  • За плънката
  • броколи - 200 г бланширани
  • чедър - 100 г
  • сметана - 300 мл за готвене
  • моцарела - 100 г
  • синьо сирене - 100 г
  • пармезан - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • домат - 1 бр.
  • чушка - 1 бр
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разтапяме и си приготвяме тесто от изброените продукти.

Увиваме го в опаковъчно фолио и оставяме в хладилника за 2 часа.

Стегналото тесто за киш разточваме и поставяме в тава, което обхваща и стените.

Набождаме дъното с вилица и печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути.

В купа разбиваме яйцата, добавяме сметаната, подправките, настъргания пармезан, добавяме и нарязания на ситно магданоз.

Изваждаме тавата от фурната, на дъното подреждаме броколите, нарязаното на кубчета сирене Чедър, моцарелата разкъсваме и нарязаното на кубчета синьо сирене.

Сипваме яйчената смес, домата нарязваме на филийки и ги подреждаме отгоре, чушката на ленти и също поставяме отгоре.

Печем киша със сирене за около 30 минути.

Готовия киш четири сирена оставяме леко да се охлади преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: