Спаначена торта с маскарпоне
Torta od spanaća sa markarponeom

Спаначена торта с маскарпоне

Спаначена торта с маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Разкошна комбинация от вкусове в тази спаначената торта с маскарпоне"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • спанак - 200 г пресен
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • сметана - 500 мл сладкарска
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 1 кутия
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията до пухкав крем.

Пасирайте спанака и олиото с пасатора до еднородна смес.

Съединете яйцата и спанака. Добавете брашното с бакпулвера на малки количества и продължавайте да разбивате, но на ниски обороти.

Изпечете във форма с падащо дъно, застлана с хартия за печене на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете напълно спаначения блат за торта.

Сметаната разбийте с 2 с.л. пудра захар до твърди връхчета.

Отделно разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар до смес без бучки. Съединете двата крема внимателно.

Сглобете формата, като редувате блат, крем, блат...Завършете с крем.

При разрязването на блата отрязах малко парче и направих трохи за спаначената торта.

Поръсете с тях и оставете в хладилника спаначената торта с маскарпоне да се охлади.

Източник: Lussi´s World Of Artcraft

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: