gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Спаначена торта с маскарпоне и ягоди

Спаначена торта с маскарпоне и ягоди

Спаначена торта с маскарпоне и ягоди
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Само си представете вкуса на тортата с маскарпоне и ягоди - уникална е"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • спанак - 200 г пресен
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ягоди - 500 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем.

В друга купа пасирайте спанака с олиото до еднородна смес. Добавете при яйцата.

Продължете да бъркате с миксера, като добавяте на малки количества от брашното (смесено с бакпулвера).

Сложете хартия за печене в тавичка с падащо дъно.

Прехвърлете сместа вътре. Печете спаначения блат за торта в предварително загрята фурна на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете.

Разбийте сметаната с ванилията и 2 с.л. пудра захар.

В друга купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар. Смесете двете смеси с помощта на силиконова шпатула.

Разрежете блата на 3 равни части. Сглобете тортата с маскарпоне, като редувате блат, крем, нарязани ягоди.

Завършете с крема и декорирайте спаначената торта по вкус.

Оставете спаначена торта с маскарпоне и ягоди в хладилника за няколко часа.

Източник: Lussi´s World Of Artcraft

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: