Свински език с гъбен сос
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Свински език с гъбен сос

Свински език с гъбен сос

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2353k6155701
Свински език с гъбен сос
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции2
"Ще заобичате свинския език, щом го опитате с този чудесен гъбен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският език се сварява заедно с морковите, магданозените коренчета и подправките.

Охлаждат се и се обелват. Нарязват се на тънки филийки.

Част от бульона се прецежда.

Гъбите се нарязват и запържват в сгорещеното олио. Изваждат се от мазнината и в нея се запържа брашното до златист цвят.

Разрежда се с бульон и гъбеният сос се вари до гъстота. Подправя се с виното и черния пипер. Гъбите се добавят към соса.

В чиния или плато се нареждат филийките език. Гарнират се с картофено пюре и се заливат със соса.

Приятен апетит с този уникален свински език с гъбен сос!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: