Вкусен телешки език

НикиНики
Мастър Шеф
5494k2k8312
Вкусен телешки език
Снимка: Ники
1 / 2
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции1
"Вкусен телешки език, който може да сервирате като мезе за приятна компания"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия език измиваме и поставяме в тенджера заедно с нарязаните на едро зеленчуци и зърната черен пипер.

Заливаме с вода и оставяме да кипне.

Оставяме на тих огън да се вари за около 3 часа, под капак, ако е необходимо, доливаме вода.

Сварения език махаме от огъня, посоляваме и оставяме в бульона за около 30 минути.

Изваждаме от бульона и още топъл го обелваме.

Нарязваме на слайсове и подреждаме в чиния класическото мезе.

Поднасяме вкусния телешки език с пресни зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: