Зеленчуков киш с карфиол и броколи
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Зеленчуков киш с карфиол и броколи

Зеленчуков киш с карфиол и броколи

НикиНики
Мастър Шеф
5494k2k8412
Зеленчуков киш с карфиол и броколи
Снимка: Ники
1 / 3
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции1
"Зеленчуков киш с карфиол и броколи, който е наслада за очите и за небцето"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разтриваме заедно с брашното до образуване на трохи.

Добавяме водата и оформяме маслено тесто, завиваме го в прозрачно фолио и оставяме в хладилника да стегне.

Готовото тесто разточваме и поставяме в намазнена тава, като обхващаме и краищата.

Дъното надупчваме с вилица. Печем за около 10 минути на 180°C.

Карфиола и броколите бланшираме. След това ги задушаваме в масло.

Подреждаме ги в тавата, в купа си разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене, настъргания кашкавал и подправки на вкус.

Добавяме сместа в тавата за киша.

Печем киша с карфиол и броколи за около 30 минута.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: