Варени гевреци

Славея Митовска
Славея Митовска
Новак
23/10/2013
"Класически варени гевреци - колко от тях може да изядете?"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 975
  • Преглеждания за месеца1268
  • Преглеждания за седмицата179
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г бяло
  • мая - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • вода - 300 мл
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята със захарта в леко топлата вода. Замесете гладко и твърдо тесто от посочените продукти и го оставете да втаса.

Готовото тесто разточете на дебела кора - около 5 см. Изрежете с чаша с голямо гърло кръгчета, а по-средата на всяко с по-малка форма изрежете дупчица. Останалото тесто се събира, размесва и се използва за останалите гевреци.

Кипнете вода с меда и пускайте вътре гевреците. След като изплуват, ги варете 4 минути. Вадете ги върху решетка да се отцедят.

Подреждайте ги в тава, застлана с хартия а печене и ги изпечете в предварително загряна умерена фурна до приятен загар.

Рейтинг

5 6
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
lucy
lucy
05.01.2015 18:23
Не се получиха като на снимката. Как се постига тази лъскава коричка, как се запазва формата им, върху какво са печени
8
3
Дидка
Дидка
30.03.2014 02:01
Супер са гевреците, също като купените. Вече са популярни и на Хаваите...Благодаря!!!
2
1
Диди Василева
аз ги пробвах.. страхотни са :)
4
8