Портокалов крем с бяло вино

20/10/2013
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 446
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително виното с лайката за 1 нощ. Яйцата със захарта се разбиват до получаване на гладък крем. Долива се постепенно виното, прецеденият портокалов сок и настърганата кора от един портокал.

Сместа се разбива до сгъстяване на котлона, след което се снема от огъня и се разбърква с набъбналия предварително желатин. След като кремът изстине, се добавят разбитите на сняг белтъци.

Разпределете крема в десертни чашки. Преди поднасяне се топва в гореща вода и се обръща в чинийки. Украсява се със стрък лайка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар