Френска селска торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Френска селска торта1 / 9
23/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
15
"Няма начин тази домашна селска френска торта да не ви изкуши! Гаранция франция! Тотален хит сред тортите ни!"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • захар - 350 г
  • мед - 90 - 100 г
  • масло - 70 г
  • яйца - 3 бр. на стайна температура
  • сода - 2 ч.л. бикарбонат
  • сметана - 600 мл течна животинска
  • сметана - 500 г заквасена
  • ванилия - 2 пакетчета (4 г)
  • сладко от вишни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно.

Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата.

За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.

Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. За да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта.

Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
521
42
30
20
10
Дай твоята оценка: