Френска селска торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Френска селска торта1 / 9
23/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции15
"Няма начин тази домашна селска френска торта да не ви изкуши! Гаранция франция! Тотален хит сред тортите ни!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно.

Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата.

За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.

Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. За да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта.

Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.

Рейтинг

5 21
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: