Дъч Бейби
Dač Bejbi

Дъч Бейби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Дъч Бейби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
08/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене18 мин.
Общо28 мин.
Порции1
"Дъч бейби е нашето предложение за голяма палачинка - разкош, който да подарите на любим човек или на себе си"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. XL или 3 бр. по - малки
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л. с връх
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 3/4 ч.ч. или до постигане на по - гъсто палачинково тесто
  • краве масло - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче от 2 г или капки течен екстракт
  • плодове - ягоди, мандарини, банан или други
  • сладко - или топинг по избор
  • сметана - за гарниране, по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъч бейби е голяма палачинка, запечена на фурна. Тя е идеална за споделяне с приятели, за десерт или закуска.

Най- често се гарнира с пресни ягоди и пудра захар, но може да се поднесе и със сладка и топинги, както и с други пресни плодове.

Ще ви бъде необходим широк тиган или съд/тавичка с дръжки, годна за готвене както на котлон, така и за фурна. Диаметърът да е около 26-28 см.

Сместа за палачинката се забърква, като първо се разбият яйцата със захарта до втечняване. Добавят се млеката, олиото, щипка сол, ванилов екстракт и се разбива добре.

Накрая се пресява брашното на части и се слага малко по малко до постигане на консистенция малко по-гъста от на боза.

На котлона при умерен огън се загрява маслото и сместа за Дъч Бейби се излива равномерно по цялата повърхност. Оставя се за 2-3 минути, а през това време се загрява фурната до 200 градуса на горен и долен реотан или само горен.

Съдът се дърпа от котлона и пъха в загрятата фурна.

Пече се до златист загар около 15 минути, в зависимост от дебелината на палачинката.

Изважда се и докато е гореща отгоре ѝ се подреждат пресни плодове, поръсва се с топинг, сметана и пудра захар - това е по ваш вкус и въображение.

Аз направих своята сладка палачинка Дъч Бейби с пресни мандарини, сладко от цели смокини, ягодов топинг и бита сметана.

Разкош, който си заслужава да опитате!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: