Най-пухкавите хлебчета

Най-пухкавите хлебчета

Imanuel NikolImanuel Nikol
Новак
41
453
54
54
Най-пухкавите хлебчета
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 3
08/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви30 мин.
Общо70 мин.
Порции15
"Душичка са тези пухкави хлебчета и се приготвят много лесно"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. (около)
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л. (за омесване на тестото)
  • масло - 50 г
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • яйца - за намазване + 1 с.л. олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към затопленото мляко сипвате разтопеното масло, разбитото яйце, захарта и солта.

Към тях добавяте брашното с маята и омесвате меко и еластично тесто. Оставяте да втаса около 90 минути.

Когато тестото е готово, го разделяте на парчета, които оформяте на топки. Подредете топките в предварително намазана с масло тава.

Оставете тестото за повторно втасване 90 минути.

Намажете малките питки с малко олио и разбит жълтък.

Печете пухкавите хлебчета в предварително нагрята фурна на 180°C около 30 минути.

Използвайте най-пухкавите хлебчета за сандвичи, бургери или каквото решите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: