Начин на приготвяне
Сварявате картофите до полуготовност, след което ги измивате добре, без да ги обелвате.
Разрязвате картофите на две половини по дължина и ги нареждате в тава с хартия за печене с малко олио.
Правите по един лек разрез по дължината на всеки картоф и започвате овкусяването.
Първо, слагате сол, после поръсвате с мащерка, риган и червен пипер.
Ако имате патешка мас, сложете по 1 к.л. върху всеки картоф.
Добавете по едно парченце масло върху всяка картофена половинка.
Отделете скилидките чесън, без да ги белите, и ги разпределете в тавата при картофите.
Печете на 230-240 градуса до лек загар на картофите.
Тези картофи на фурна са много апетитна гарнитура за месо.
Чесновите печени картофи с мащерка и масло са идеални и за основно ястие с някаква свежа салата и дори туршия.