Класическо Чили кон Карне
Klasičan Čili kon karne
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чили»Класическо Чили кон Карне

Класическо Чили кон Карне

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
3642k2k909
Класическо Чили кон Карне
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
10/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Класическо Чили кон Карне, което нямаме търпение да опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в дълбок тиган и задушете в него наситнения лук, малко след това добавете и чесъна.

След като поомекнат, добавете нарязаните чушки - люта, жълта и червена.

След кратко задушаване прибавете и телешката кайма. Разбъркайте до побеляване на каймата. Щом стане на трохи, овкусете със сол и подправките - черен пипер, кимион и малко канела.

Разредете доматеното пюре с малко вода и добавете в тигана заедно със смлените домати.

Гответе чилито на умерен котлона около 10-тина минути. След това прибавете царевицата, червения боб и налейте телешкия бульон. Продължете готвенето докато сместа леко се сгъсти.

Сервирайте с лъжица заквасена сметана и нарязан пресен кориандър.

Класическото Чили кон Карне е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: