Начин на приготвяне
Салата от киноа с варени скариди и лайм е истинска наслада за небцето.
Сварете киноата за 10 -12 минути и оставете да се отцежда и изстива в цедка.
Кипнете около 800 мл. вода с разтворена в нея 25-30 грама сол. Отделно си пригответе друг съд с ледена вода, също подсолена.
Сложете скаридите на два пъти във врящата вода, за да не спада рязко температурата.
Варете 3-4 минути и извадете с решетъчна лъжица морските дарове. Веднага ги пуснете в студената вода, за да се спре процеса на готвене-така остават крехки и запазват вкуса си.
Извадете от студената вода и обелете.
Нарежете на кубчета двата вида чушки- зелената придава лека и приятна горчивина, а жълтата - сладост.
Смесете в купа киноата, чушките и скаридите и овкусете със зехтин, черен пипер, сол и сок от единия лайм (може и повече, според вкуса ви). Другия цитрус нарежете на четвъртинки и с него украсете порциите от салатата с киноа, за да си слага още сок този, който желае.
Изключително приятна, здравословна и вкусна салата от киноа със скариди!
Желая ви добър апетит!