gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Празничен обяд за Свети Валентин

Празничен обяд за Свети Валентин

Празничен обяд за Свети Валентин
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват и се отцеждат. Поставят се в тава. Всички подправки се смесват и се объркват. Намазват се вратните пържоли и се остават 2-3 часа да се овкусят.

След изтичане на времето в тавата се сипва кафяна чашка бира. По желание може да се нарежат картофи между пържолите.

Покриват се с алуминиево фолио и се изпращат във фурната. Включва се на най високия градус. Като загрее, се намалява на 220 и печенето на пържолите във фурна продължава 2 часа.

Докато се пекат пържолите, си сваряваме 3-4 картофа. Като омекнат, охлаждаме и обелваме.

Нарязваме краве масло сол и една кафяна чашка прясно мляко и пресоваме пухкаво картофено пюре до гладка смес.

Във форми сърца сипваме от пюрето, заглаждаме и изваждаме формата. Правим сърцата с картофено пюре директно в чиния за сервиране.

Изваждаме печените свински пържоли и махаме фолиото. Запичаме за малко до златисто. Сервираме топлия романтичен обяд на половинката.

Весел празник с празничен обяд за Свети Валентин!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: