Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с киноа и червена леща

Салата с киноа и червена леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата с киноа и червена леща
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Ако не готвите често с киноа и червена леща, то сега е моментът да поправите тази грешка - пригответе си вкусна салата с тези продукти и преоткрийте вкуса им"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 ч.ч.
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • горчица - 2 с.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • лимон - 1/2 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива и се слага да се вари в 2 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата.

През това време се слага да се вари и измитата леща в 1 ч.ч. вода. Червената леща се сварява дори по-бързо от киноата, така че не трябва да се оставя за дълго време без надзор.

Докато се варят, се нарязва лукът и магданозът.

Смесват се продуктите за дресинга - лукът, горчицата, изцеденият сок от лимона, олиото и сол и черен пипер но вкус.

Когато киноата и лещата са се сварили и са поизстинали, се смесват с магданоза и се разбъркват. Салатата с киноа се залива с дресинга и се разбърква добре.

Може да се сервира топла или охладена салатата с киноа и червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: