Телешки пържоли в доматен сос
Teleće šnicle u sosu od paradajza
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли в доматен сос

Телешки пържоли в доматен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k9k1
Телешки пържоли в доматен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
11/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
"Само вижте колко са сочни телешките пържоли в доматен сос - готови да ги хапнеш"

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 2 стека без кост (към 400 г всяка)
  • доматено пюре - 500 грама или пресни смлени домати
  • мащерка - 4 клонки, прясна или сушена
  • печурки - 220 грама
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - около 6 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сложете телешките пържоли в купа, която е широка колкото тях. Натрийте ги с черен пипер и листенцата от две клонки мащерка.

Намажете стековете със смес от половината вино и малко зехтин, завийте ги със стреч фолио и приберете в хладилника за няколко часа, най-добре цяла нощ. Извадете да се оптпуснат на стайна температура, като междувременно си приготвите соса.

Наситнете скилидките чесън и ги сложете в останалия зехтин - леко загрят. Добавее нарязаните гъби заедно с бучка масло и гответе 3-4 минути. Налейте виното и бъркайте докато се изпари алкохолът - 2 минути.

Добавете доматите, захар и сол, останалата мащерка и черен пипер. Ако е много гъсто доматеното пюре, налейте малко вода и гответе соса на бавен огън 20-тина минути. Наливайте вода, в случай че се сгъстява прекалено много.

Готовия доматен сос изсипете в тава. Включете фурната на 200 градуса. Извадете пържолите от маринатата, отцедете ги добре и ги запечайте в загрят на силен огън тиган с малко мазнина. Необходими са по 2 минути на всяка страна.

Прехвърлете пържолите при соса, посолете с едра сол и сложете в загрятата фурна. Печете ги до желаната степен - ако обичате пържолите по-розови отвътре, 15 минути са достатъчни.

Ако пък ги обичате по-изпечени, увеличете времето, но внимавайте, защото могат да станат прекалено твърди и жилави.

Телешките пържоли в доматен сос са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: