gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Перфектният крем карамел

Перфектният крем карамел

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146256119
Перфектният крем карамел
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 6
19/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Крем карамелът е един класически лек десерт, затова просто изпробвайте тази рецепта и ще получите един наистина перфектен завършек на вашето сладко бижу"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • кондензирано мляко - 400 г
  • захар - 80 г
  • ванилия - 3 бр.
  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 50 мл (около)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За карамела поставете захарта и водата в дълбок тиган.

Гответе на умерен огън, докато сместа придобие кехлибарен цвят (не разбърквайте).

Внимателно разпределете карамела по дъното и стените на огнеупорни купички.

За яйчния крем в купа разбийте яйцата заедно със захарта (яйцата задължително трябва да са на стайна температура).

Налейте кондензираното и затопленото прясното мляко, овкусени с ванилия. Внимателно ги разбъркайте с миксер.

Прецедете сместа и разпределете в купички.

Купичките с крем карамел поставете в дълбока тава за печене.

Налейте вода до половината на тавата.

Кремът се поставя във фурната, която не трябва да е предварително загрята. Пече се бавно на 130 °C, като се внимава водата в тавата да не заври. Ако това се случи, се добавя студена.

Извадете крема от фурната и го оставете да се охлади на стайна температура, след което се прибира с хладилника перфектния крем карамел.

*Хубави и качествени купички за крем карамел можете да си вземете от посочения линк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: