Веган ризото с гъби
Vegan rižoto sa pečurkama

Веган ризото с гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
3662k2k1k
Веган ризото с гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
26/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Тази рецепта за постно ризо със сигурност ще ви докаже, че не е нужно да присъства месо в храната, за да бъде тя наистина вкусна"

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • гъби - 200 грама
  • консервиран грах - 1 к.ч.
  • зеленчуков бульон - 4 ч.ч.
  • подправки за ризото - 1 с.л. Карл Отто (не е задължително)
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките и ги нарежете на филийки. Запържете гъбите в сгорещено олио и след като добият хубав златист цвят ги извадете от тигана.

В същия тиган запържете до златисто наситнения лук. Добавете измития ориз и черпак бульон.

Разбърквайте периодично и щом като течността се усвои, наливайте още бульон - така до пълното му абсорбиране.

Щом ризотото е почти готово, добавете граха и овкусете с черен пипер, сол и подправката.

Накрая добавете пържените гъби. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Веган ризотото с гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: