Гръцки бадемови сладки

25/02/2021
"Ако сте опитвали някога тези гръцки сладки, то със сигурност са ви харесали - те просто се топят в устата"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • бадеми - 100 г белени, сурови
  • брашно - 190 г
  • масло - 50 г
  • зехтин - 50 мл лек
  • белтъци - 50 г
  • бренди - 2 капачки, 20 мл
  • портокалова вода - 1 ч.л. (от портокалови цветчета)
  • пудра захар - около 150 г (60 г за тестото и останалото за овалване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Запечете в слаба фурна бадемовите ядки до много лек загар. Оставете ги да изстинат и пуснете в блендер да се смелят на дребни парченца.

2. Разбийте до втечняване белтъка и го сипете при брашното, заедно със зехтина, мекото масло, захарта, брендито, портокаловата вода и смлените бадеми.

3. Замесете гладко тесто като си добавите още брашно, ако се получи рядко. Тестото не лепне, защото е мазничко и това прави оформянето на сладките много лесно.

4. Направете топчета, еднакви по размер, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

5. Печете до лек златист загар около 20 минути, зависи от големината на топчетата.

6. Докато са топли оваляйте обилно в пудра захар.

Гръцките бадемови сладки са готови.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар