Есенен тиквен пай

27/02/2021
"Тиквеният пай може да се окаже толкова вкусен, че да замести шоколадовия чийзкейк дори за най-големите почитатели на сладките изкушения"
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • За блата
  • масло - 120 г масло
  • брашно - 200 г брашно
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 6 с.л.
  • За плънката
  • тиква - 490 г варена
  • яйцa - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • кондензирано мляко - 400 г подсладено
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всичките продукти за блата омесете тесто и разсточете във форма за пай. Оставете го в хладилника, докато приготвите плънката.

Сварената тиква намачкайте на пюре. Прибавете и останалите продукти за плънката. След като объркате всичко добре, изсипете го върху блата.

Печете приготвения тиквен пай първо 15 минути на 220 градуса, след това още 40 минути на 175 градуса.

Есенен тиквен пай можете да поднесете със сметана, шприцована във формата на сладки целувки отгоре.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар