Начин на приготвяне
Първо си пригответе смесите за баницата със сирене. За сместа за намазване на корите, обединете разбитото яйце с прясното мляко, олиото и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес и оставете настрани.
За плънката смесете натрошеното сирене с яйцето, до еднородна смес, наподобяваща крем.
Отделно, за намазване на баницата, смесете едно разбито яйце с по една супена лъжица прясно мляко и олио до еднородна смес.
Разтворете пакета кори за баница. Вземете една кора и я намажете с помощта на четка със сместа за намазване. Вземете втора кора, поставете я върху първата и отново мажете със сместа.
Вземете трета кора, поставете я върху втората, намажете я със сместа за мазане. В края на по-широката страна на подредените 3 кори поставете от плънката по цялата дължина и навийте на руло.
Поставете рулото в намазана с олио правоъгълна тава.
Така процедирате с всичките останали кори. Намажете баницата със сместа за намазване и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, до златисто кафяв цвят.
Нарежете на малки банички и поднесете, докато са още топли.
Насладете се на сочни и вкусни Банички рулца със сирене.