Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички рулца със сирене

Банички рулца със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Банички рулца със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 5
27/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"Чудесни за закуска или за всяко време на деня - банички рулца със сирене"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г фини
  • смес за намазване на корите
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 40 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • плънка
  • сирене - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • за намазване на баницата
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе смесите за баницата със сирене. За сместа за намазване на корите, обединете разбитото яйце с прясното мляко, олиото и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес и оставете настрани.

За плънката смесете натрошеното сирене с яйцето, до еднородна смес, наподобяваща крем.

Отделно, за намазване на баницата, смесете едно разбито яйце с по една супена лъжица прясно мляко и олио до еднородна смес.

Разтворете пакета кори за баница. Вземете една кора и я намажете с помощта на четка със сместа за намазване. Вземете втора кора, поставете я върху първата и отново мажете със сместа.

Вземете трета кора, поставете я върху втората, намажете я със сместа за мазане. В края на по-широката страна на подредените 3 кори поставете от плънката по цялата дължина и навийте на руло.

Поставете рулото в намазана с олио правоъгълна тава.

Така процедирате с всичките останали кори. Намажете баницата със сместа за намазване и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, до златисто кафяв цвят.

Нарежете на малки банички и поднесете, докато са още топли.

Насладете се на сочни и вкусни Банички рулца със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: