Постна капама

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
144
271
28/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 521
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак, след което се прибавя брашно и се задушава за няколко минути.

Подправя се с червен пипер и се залива с гореща вода, като се разбърква непрекъснато. Зеленият лук се нарязва на едро. Прибавя се към всички останали продукти и се оставя да заври на слаб огън, докато омекне.

Добавят се обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, а след малко и нарязаният на ситно спанак. Ястието се изсипва в тавичка и отгоре се нарязват на филийки целите домати. Пече се между 20 и 30 минути в предварително загрята умерена фурна. Поднесете с кисело мляко.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
justsavage
justsavage
15.07.2018 22:01
Много вкусно :)
0
0
Pressy
Pressy
25.03.2016 23:02
Ммм..харесва ми идеята..зеленчукова...мисля,че никога дори не съм яла подобно нещо. Ще бъде изпробвано !
0
0
Катя Енчева
Катя Енчева
22.11.2013 16:09
И как е постна , като има кисело мляко?
0
0
Pressy
Pressy
25.03.2016 23:04
Под "постно" масово разбираме -без месо .
1
0