Постна капама

28/10/2013
Йоанка
отЙоанкаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 638
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак, след което се прибавя брашно и се задушава за няколко минути.

Подправя се с червен пипер и се залива с гореща вода, като се разбърква непрекъснато. Зеленият лук се нарязва на едро. Прибавя се към всички останали продукти и се оставя да заври на слаб огън, докато омекне.

Добавят се обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, а след малко и нарязаният на ситно спанак. Ястието се изсипва в тавичка и отгоре се нарязват на филийки целите домати. Пече се между 20 и 30 минути в предварително загрята умерена фурна. Поднесете с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

justsavage
justsavage
15.07.2018 22:01
Много вкусно :)
0
0
Pressy
Pressy
25.03.2016 23:02
Ммм..харесва ми идеята..зеленчукова...мисля,че никога дори не съм яла подобно нещо. Ще бъде изпробвано !
0
0
Катя Енчева
Катя Енчева
22.11.2013 16:09
И как е постна , като има кисело мляко?
0
0
Pressy
Pressy
25.03.2016 23:04
Под "постно" масово разбираме -без месо .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв