Китайска питка

22/02/2018
Vannq88
отVannq88Помощник Готвач61399082
"Китайците може и да не ядат хляб, но правят страхотни питки, уверете се сами "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 206
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - кубче
  • захар - щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата и прибавяме захарта и маята. Изчакваме малко да се надигне и прибавяме и солта.

Пресяваме си брашното и правим кладенче, в което изсипваме кваса. Омесваме не много твърдо тесто и завиваме с мокра кърпа. Оставяме го да втаса на топло за 1 час.

От тестото правим две еднакви топчета, които разточваме на тънки кори. Стремим се да бъдат правоъгълници. Намазваме обилно олио и загъваме единия край към средата. Другия също. И така оформено режим лентички, възможно по-тънки.

Слагаме по четири лентички на кубче и леко ги придърпваме и усукваме. Получават се като розички. В тенджера слагаме 1 ч.ч. вода да заври. Отгоре слагаме решетка където подреждаме нашите розички и похлупваме отново с тенджера.

Така на пара ги варим около 40 мин. Когато са готови ги пускаме в силно сгорещено олио до златист цвят. Изваждаме на кухненска хартия да се отцедят и сервираме. Стават много вкусни!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар