Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Корнишони в саламура

Корнишони в саламура

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Корнишони в саламура3 / 3
24/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"Който иска вкусни корнишони в саламура, трябва да се стегне и да си ги приготви сам, ние от нашите не даваме!"

Необходими Продукти

  • корнишони - количество по желание
  • сол
  • копър
  • синап
  • черен пипер
  • лозови листа - или вишневи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете еднакви и здрави корнишони, измийте ги и ги подредете в голяма тенджера, най-добре чугунена.

Залейте ги със студена подсолена вода, като на 1 л вода се слага 1 с.л. сол). Оставете да престоят така за 1 нощ.

На следващия ден ги извадете и ги подредете в големи буркани, а между тях слагайте зрънца черен пипер, стръкчета копър, синапени зърна, лозови или вишневи листа.

Преварете саламурата, като на 1 л течност добавите 1 и 1/2 с.л. сол. Оставете я да изстине и залейте корнишоните. Покрийте съда с кърпа и оставете да ферментира за 2 седмици.

Когато ферментацията спре, премахнете пяната, покрийте с плат и притиснете с камъче и завържете с пергамент и канап. Съхранявайте туршията на студено място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: