gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Еднодневна туршия

Еднодневна туршия

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948289640
24/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции2 големи буркан

Необходими Продукти

  • зеле - 300 г
  • карфиол - 300 г (1 малка глава)
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • червени чушки - 4 - 5
  • целина - 1 глава + 5 - 6 клонки целина
  • За саламурата
  • захар - 1/2 част
  • ябълков оцет - 1 част
  • вода - 2 и 1/2 части
  • сол - 1 с.л. пълна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, накъсайте розичките карфиол и нарежете останалите зеленчуци.

В голяма тенджера разбъркайте съставките за саламурата. Кипнете, докато захарта се разтопи.

Подредете зеленчуците в буркани, като хубаво притискате. Залейте ги с горещата саламура и затворете с капачки.

Обърнете надолу и оставете така за 24 часа. Консумирайте след това туршията. Трайността ѝ е до 1 седмица, защото няма консервант.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: