Шаран на фурна с плънка от магданоз и домати
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajzaCarpa al horno rellena de perejil y tomates
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Шаран на фурна с плънка от магданоз и домати

Шаран на фурна с плънка от магданоз и домати

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Шаран на фурна с плънка от магданоз и домати
Снимка: Зорица
1 / 5
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Шаран на фурна, приготвен с апетитна плънка от домати и магданоз - супер се получава"

Необходими Продукти

  • шарани - 2 бр. около 1.2 кг всеки
  • зехтин - 7 с.л. за готвене или олио
  • магданоз - 1 голяма връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 3 бр. дребни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шараните се почистват много добре от вътрешностите и от люспите. Измиват се внимателно със студена вода отвътре и отвън.

Подсушават се и се посоляват отвътре и отвън със сол и прясно смлян черен пипер. Прехвърлят в тавичка с постлана на дъното намаслена хартия за печене.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки, доматите се нарязват на полумесеци, магданозът се накълцва на ситно.

По кожата на рибите се правят няколко недълбоки разреза и във всеки от тях се поръсва малко сол, черен пипер, слага се резен домат и по малко чесън.

Магданозът и останалият чесън се поръсват със съвсем малко зехтин, сол и черен пипер и сместа се разбърква.

С нея се пълнят коремчетата на рибите, като накрая се нареждат в коремчетата и резените домат. Отгоре пълнените шарани се поливат с тънка струйка зехтин или олио. Тавичката се похлупва със стъклен похлупак или се покрива с два листа фолио.

Рибата се пече в предварително загрята на 180°C фурна на средна решетка за около 25 минути. След това капакът / фолиото се отстранява и рибата се връща за кратко във фурната до получаването на апетитен загар.

Нека ви е вкусно с този шаран на фурна с плънка от магданоз и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: