Лека гъбена супа
Lagana supa sa pečurkama

Лека гъбена супа

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2252k5857943
Лека гъбена супа
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
11/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Тази гъбена супа е подходяща за лек обяд или вечеря, приготвя се за нула време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в малко мазнина (масло и олио), нарязаните на ситно лук и морков.

След като хванат златист загар, добавяме нарязаните на по-едро гъби. Запържваме отново.

Добавяме нарязаните на кубчета картофи и бульона.

Овкусяваме с подправките и добавяме сушените гъби.

Варим, докато се сварят всички зеленчуци.

След като е готова гъбената супа, изваждаме картофите и ги пасираме.

Връщаме ги към готовата супа и по този начин тя придобивам нужната плътност и гъстота.

За мен лично е по-добре гъбите да се усещат.

Поднасяме лека гъбена супа с поръсен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: