gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Фритата»Фритата с гъби и спанак

Фритата с гъби и спанак

Люсиен ИвановЛюсиен Иванов
Новак
2110258115
Фритата с гъби и спанак
Снимка: Люсиен Иванов
1 / 5
12/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно, вкусно - перфектната комбинация. Тази рецепта за фритата за кратко време по възможно най-лесния начин ще ви осигури вкусно и засищащо основно ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 6 яйца с 60 мл прясно мляко и добавяме 40 г настъргана гауда и овкусяваме с мащерка и сол.

В чугунен тиган, който става и за фурна - 24 см, задушаваме нарязаните печурки с масло, добавяме пресния спанак и натрошено краве сирене.

Накрая добавяме сместа от разбитите яйца с прясно мляко и гауда.

Готвим за минута на котлона и добавяме останалите 40 г настъргана гауда върху фритата.

Преместваме фритата с гъби и спанак в предварително загрята фурна на горен реотан за 7 мин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: