Бифтеки по гръцки

Бифтеки по гръцки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3592k1k7963
Бифтеки по гръцки
Снимка: Аника Войт
1 / 2
13/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Ако ви липсва Гърция, тези бифтеки в комбинация с една хубава гръцка салата ще ви пренесат директно там"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма и дълбока купа сложете мляното месо. Към него добавете един настърган домат, нарязан на ситно лук и една пресована скилидка чесън. Прибавете яйцето и овкусете с останалите подправки за кюфтета.

Гъцките бифтеки дължат уникалния си вкус на подправката, не ги щадете. Важно е да месите сместа за около 10 минути, така че всички съставки да се комбинират и говеждото месо да поеме всички вкусове.

Ако сместа е твърде лепкава, добавете още галета (или малко вода / зехтин, ако е твърде суха).

Оставете сместа в хладилника да почине за 10-15 минути.

Омесете сместа в кръгли, малки кюфтенца.

Изпържете ги в загрято олио или до готовност. Сервирайте с гръцка салата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: