Ориз с шунка и чесън по китайски

Ориз с шунка и чесън по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Ориз с шунка и чесън по китайски1 / 2
05/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Китайците са царе на бързите ястия с ориз, а това е сред най-сполучливите рецепти, които сме опитвали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза, отлейте останалата вода, измийте го и го отцедете.

Сгорещете олиото на силен огън. Пържете стария лук 1 мин. добавете скълцаният чесън и го оставете същото време. Сипете нарязаната на ситно шунка и граха, пържете ги и тях 1 мин. Още толкова задушавайте ситно нарязаните зелен лук и червен пипер добавени към ястието. Добавете отцедения ориз и запържете още 4-5 минути.

Почитателите на пикантната кухня могат да добавят малко къри.

Налейте разбитите яйца и ги дръжте пак за минута. Накрая прибавете малко соев сос.

Готовото ястие поръсете с наситнената зелена подправка.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: