Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени американски палачинки за гости

Солени американски палачинки за гости

Солени американски палачинки за гости
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
16/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9
"Ако ви предстои празник, за който сте поканили ваши близки и приятели, само за няколко минути може да направите тези солени палачинки, които да впечатлят всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. големи
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • пшенично брашно - 10 с.л. пълни
  • вода - 3 или 4 с.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • шарлан - ½ с.л. слънчогледово масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесна и изключително бърза рецепта за солени американски палачинки за гости, които се забъркват точно за 1 минута.

В дълбока купа чукваме 2 яйца – големи (домашни) и мътеницата, която предварително сме си приготвили, разбърквайки 3 с.л. кисело мляко с 3-4 с.л. вода.

Добавяме 1/2 чаена лъжица сода за хляб, 1 с.л. ябълков оцет, 1 чаена лъжичка фина хималайска сол, 1/3 ч.л. млян черен пипер, ½ с.л. шарлан – нерафинирано слънчогледово масло.

С телена бъркалка разбъркваме яйчената смес, добавяйки 1 ч.л. царевично нишесте и 10 пълни супени лъжици пшенично брашно до получаване на гладка равномерна леко пишеща смес.

В голям керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме малко шарлан (слънчогледово масло – само за първите палачинки, останалите ги приготвяме без мазнина).

С малък черпак загребваме от сместа и разстиламе средно големи кръгове – дебелички, не тънки, така че да се съберат 2-3 палачинки в тигана.

Обръщаме ги, след като по повърхността се появят мехурчета. Пържим до леко златисто от всяка страна.

От това количество смес се получават 9-10 американски палачинки.

Готовите поставяме в дълбока чиния с похлупак, като всяка нова редим най-отдолу на купчинката.

Поднасяме пухкавите солени американски палачинки за гости, подредени в чинийка – по желание с пържено яйце и поръсени с нарязан пресен лук.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: