Домашен шоколад за пости
Domaća čokolada za vreme posta
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Домашен шоколад за пости

Домашен шоколад за пости

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Домашен шоколад за пости
Снимка: Зорица
1 / 4
16/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"По време на пости е неизбежно да не ви долипсва вкуса на шоколада, затова тук сме ви приготвили една много лесна рецепта за домашен шоколад само с 3 съставки"

Необходими Продукти

  • какаово масло - 100 г или кокосово масло
  • какао - 100 г на прах
  • пудра захар - 40 г
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в подходящ съд на водна баня на умерена температура, като постепенно се добавя към него захарта или друг предпочитан от вас подсладител (кленов сироп или мед).

Добавя се при непрекъснато бъркане и какаото, което предварително е пресято през сито, за да няма бучки.

Щом сместа се хомогенизира, шоколадът се изсипва в силиконови формички или в тавичка с постлана хартия за печене.

Ако използвате силиконови форми, след като налеете шоколада в тях, леко ги тупнете в кухненския плот, за да не се получават въздушни мехурчета.

Още докато домашният шоколад е горещ, може да добавите по ваш вкус натрошени ядки (орехи, лешници, бадеми).

Приберете в хладилник, докато шоколадът стегне напълно.

След като извадите шоколада от формичките, може да увиете всяко парче в лист алуминиево фолио или в хартия за печене, завързано с канап или панделка и да споделите с любим човек.

Така приготвеният домашен шоколад за пости е подходящ за консумация и по време на пости.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: