gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Ванилов сладолед без захар

Ванилов сладолед без захар

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k14k11
Ванилов сладолед без захар
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
21/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Вкусът на домашно приготвения сладолед дори не може да се опише с думи, затова просто опитайте, за да разберете за какво става въпрос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Прясното мляко и сметаната се загряват заедно с шушулката ванилия, цепната на две. Не трябва да завират.

Жълтъците се разбиват и прибавят към млечната смес. Слага се и стевията и се бърка около 8-10 минути на слаб огън или водна баня, за да не се пресече яйцето.

Получава се рядко кремче, което се излива в подходящ за замразяване съд или машинка за сладолед. Не трябва да е на дебел пласт (максимум 4 см.) Изчаква се да изстине, а шушулката ванилия се отстранява.

Ваниловият сладолед се замразява за минимум 12 часа, като периодично се разбърква, за да не хваща кристали. Ако се ползва машина за сладолед, тя си върши тази работа.

Когато сладоледът стегне, е готов за консумация.

В случай че има кристали, може да се разбие в блендер преди сервиране, за да е пухкав. При всички положения този сладолед не става много твърд, а е лек и нежен.

Вкусът на този ванилов сладолед без захар е невероятен и по нищо не личи липсата на захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: