Агнешки кюфтета с лимон

29/10/2013
Агнес
отАгнесНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • хляб - 3 бр. филии
  • лимони - 2 бр.
  • лук - 100 г пресен
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо и лука на ситно, смесете ги ги поръсете със соли черен пипер. Oставете ги 2-3 часа на хладно. Накиснете хляба в хладка вода за няколко минути.

Смесете овкусеното месо, лука и отцедения хляб и ги смелете с месомелачката. Към каймата се добавя 1/2 ч.ч. студена вода и 1 с.л.- лимонов сок и се разбърква добре.

С влажни ръце се оформят овални кюфтенца, които се изпържват до готовност в силно сгорещено масло.

Поднасят се с гарнитура салата или задушени картофки, резени лимон и ситно нарязан пресен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар