Пълнени чушки с кайма и ориз

AvrorAvror
Новак
2
29
86
29/10/2018
"Вадете големите чинии, защото тези уникални пълнени чушки не бива да се сервират в малки "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91 388
  • Преглеждания за месеца1030
  • Преглеждания за седмицата847
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, чесън, моркови и чушката. Слагаме каймата да се запържи. Прибавяме ориза. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол, чубрица и магданоз.

Махаме семките от чушките (избушваме ги) и ги пълним с готовата плънка. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, колкото да ги покрие до половина.

Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

Приготвяне на соса:

Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес, като разбъркваме непрекъснато.

Сервираме пълнените чушки заляти с няколко лъжици от соса.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
Приготвяй си тази рецепта в:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 11
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Albena Angelova
Albena Angelova
11.07.2016 19:33
харесва ми тази рецепта, пробвах я и станаха чудесни чушките :)
5
0
Илияна Димова
Дали ще се получи да залеем чушките със сосчето и малко да запечем във фурната
3
0
Avror
Avror
31.01.2016 17:46
Не съм пробвала, но мисля, че сте стане :) Можете ли да споделите мнение как се е получило, след като сте го запекли. Благодаря предварително :)
0
0
стеф
стеф
01.09.2015 20:04
Как разбърквате непрекъснато!!?
1
2