gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Задушен Заек»Задушен заек със зеленчуци в гювеч

Задушен заек със зеленчуци в гювеч

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3622k8051k5
Задушен заек със зеленчуци в гювеч
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
23/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
"Макар и по-сухо, заешкото месо е сред любимите ни. Хубаво да се задуши за повечко време в гювеча за един още по-добър вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека и го подсушете. Нарежете го на порции.

Нарежете зеленчуците на едри парчета.

Сложете на дъното в глинен гювеч половината от нарязаните зеленчуци, като ги редувате - картофи, моркови, лук, домати, чушки.

Върху тях подредете порциите заешко месо и покрийте с останалите зеленчуци и скилидките чесън, нарязани на дребно.

Поръсете със сухите подправки - зеленчукова подправка, червен и черен пипер, чубрица, дафинов лист и сол на вкус.

Добавете маслото, нарязано на парченца, и налейте олиото и бялото вино.

Залейте продуктите с 3 ч.ч. студена вода и захлупете глинения съд с капака.

Сложете съда в студена фурна и включете на 200°C.

Гответе задушения заек 3 часа, без да отваряте капака на гювеча.

Изключете фурната и оставете ястието да престои около 30 минути, за да спадне температурата.

След това отворете капака и сервирайте задушен заек със зеленчуци в гювеч.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: