Патладжани с кайма на фурна

ЗориЗори
Новак
22
160
486
17
06/04/2021
"Гарантираме за вкуса на пълнените патладжани на фурна"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвянето на патладжаните с кайма е да овкусите каймата с подправките, лука, бирата и яйцето. Добавете и магданоза.

Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за час или два. През това измийте патладжаните, нарежете ги на филийки без да стигате докрай.

Овкусете със сол, оставете за 20 минути настрани, отцедете от излишната вода и сложете в тава за печене, леко намазнена.

Направете топчета от каймата и ги сложете между резените патладжан. Полейте с олио.

Печете патладжаните за около 50 мин. на 180-200 градуса с вентилатор.

В купа сипете доматите, сол, черен пипер, чесън и босилек. Пасирайте до гладкост. Изсипете около патладжаните.

Запечете патладжаните с кайма на фурна за още 10 мин., да остане на мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар