Запечени патладжани с кайма и домати на фурна
Patlidžan sa mlevenim mesom u rerni
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Запечени патладжани с кайма и домати на фурна

Запечени патладжани с кайма и домати на фурна

ЗориЗори
Новак
42261580274
Запечени патладжани с кайма и домати на фурна
Снимка: Зори
1 / 3
06/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Гарантираме за вкуса на пълнените патладжани на фурна"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • патладжани - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • домати - 400 г от буркан, белени
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 1 шепа пресни листа
  • магданоз - 1 к.ч. ситно нарязан
  • бира - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвянето на патладжаните с кайма е да овкусите каймата с подправките, лука, бирата и яйцето. Добавете и магданоза.

Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за час или два. През това измийте патладжаните, нарежете ги на филийки без да стигате докрай.

Овкусете със сол, оставете за 20 минути настрани, отцедете от излишната вода и сложете в тава за печене, леко намазнена.

Направете топчета от каймата и ги сложете между резените патладжан. Полейте с олио.

Печете патладжаните за около 50 мин. на 180-200 градуса с вентилатор.

В купа сипете доматите, сол, черен пипер, чесън и босилек. Пасирайте до гладкост. Изсипете около патладжаните.

Запечете патладжаните с кайма и праз на фурна за още 10 мин., да остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: