Гръцки кекс с узо
Grčki kolač sa uzom

Гръцки кекс с узо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k16k12
Гръцки кекс с узо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
07/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
57 мин.
Порции
10
"В момента, в който видяхме съставките за този гръцки кекс, вече бяхме сигурни, че ще ни хареса"

Необходими Продукти

  • брашно - 210 г
  • бадемово брашно - 80 г
  • краве масло - 200 г меко
  • яйца - 5 бр.
  • узо - 50 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 70 г
  • захар - 210 г
  • кора от портокал - 8 ивици, оранжевата част + за украса
  • локум - 130 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смелете корите от портокал с бадемовото брашно и 60 г захар. Изсипете към тях маслото и другата част от захарта. Ще се получи нежен и ефирен маслен крем.

Чукнете яйцата през интервал от 20 мин. и разбийвайте след всяко. Добавете узото. Следват брашното и бакпулвера. Разбъркайте с дървена лъжица, за да не спадне обемът.

Прибавете локума и орехите, накълцани на ситно. Цялате смес за разкошния кекс се разбърква хубаво и се сипва в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс.

Гръцкият сладкиш се пече за около 45 мин. на 180 градуса или до готовност.

Оставете гръцкият кекс с узо да изстине и поднесете, поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: