Кето гъбена супа

Кето гъбена супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Кето гъбена супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
28/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
"Поднесете тази толкова вкусна кето супа гореща с крутони или крекери за допълнение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите са чудесен продукт, когато говорим за кето диета, тъй като почти не съдържат въглехидрати.

В тази разкошна гъбена супа освен тях, протагонисти са сметаната, млякото и маслото, които изпълняват изискването за висока масленост.

Кето гъбената супа, освен че е много вкусна, се приготвя бързо и е лесна за изпълнение.

Лукът и чесъна се смилат и запържват в маслото и олиото за 4-5 минути. Тук важно е огънят да е умерен, за да не загарят продуктите.

Печурките се почистват като пънчетата се отделят, а шапчиците се обелват. В случай че по тях има пръст, се избърсват с влажна, чиста кърпа.

Шапките се нарязват на парченца, а почистените пънчета се смилат и добавят към лука и чесъна на котлона. Така ще придадат много по-интензивен вкус на нашата супа.

Слагат се и листенцата ароматна салвия, за да пуснат своята есенция.

Добавят се и нарязаните шапки на печурките, а след минута-две се налива млякото и малко бульон. Посолява се и се бърка до сгъстяване.

Сипва се половината сметана и около две чаши бульон (количеството е според това колко гъста искате да е супичката ви).

Оставя се да къкри на слаб/умерен огън 12 минути, след което се добавя и останалата сметана, черен пипер и по желание още бульон.

Вари се още 15 минути при средна степен на котлона.

Вкусната кето супа се поднася гореща.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: